Minigâteaux aux pommes sans gluten

Minigâteaux aux pommes sans gluten

3.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
8 portions

Składniki

  • 145 g de farine d'amande et un peu pour les ramequins
  • 30 g de farine de noix de coco
  • 50 g d'huile de noix de coco
  • 40 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 45 g de poudre de stévia
  • 2 œufs
  • 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • 1 pincée de sel
  • 170 g de pommes granny-smith coupées en morceaux
  • 50 g de beurre en morceaux, et un peu pour les ramequins
  • 30 g d'eau
  • 1 ½ c. à café de cannelle en poudre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 146.8 mg
Białko 6.5 g
Kalorie 1106.2 kJ / 264.4 kcal
Tłuszcz 23.1 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 10.7 g
Węglowodany 15.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...