Urządzenia i Akcesoria
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 porcji
Składniki
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50 g cukru pudru plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
4 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
200 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
200 g serka homogenizowanego, waniliowego
-
1 żółtko
-
6 jabłek odmiany Szara lub Złota Reneta, w całości (patrz wskazówka)
-
1 łyżka cukru
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
75.1 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
1540.3 kJ /
368.1 kcal
Tłuszcz
15.5 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Węglowodany
53.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE CIASTA II
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 Std. 50 Min
Galette z krojonymi jabłkami (TM6, TM7)
1 Std. 20 Min
Piernik z kawą zbożową
3 Std. 20 Min
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą
1 Std. 45 Min
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1 Std. 55 Min
Szarlotka tatrzańska (TM6, TM7)
2 Std.
Szarlotka tatrzańska (TM5)
2 Std.
Drożdżówki z ricottą i rabarbarem
2 Std. 20 Min
Ciasto z jagodami pod bezową kołderką
2 Std.
Ciasto z cytrusową marmoladą
2 Std.
Bułeczki ze śliwkami i sosem śliwkowym
2 Std.
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2 Std. 10 Min