Urządzenia i Akcesoria
Kremowa zupa pieczarkowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 porcje
Składniki
-
40 - 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
15 - 25 g cebuli
-
½ ząbka czosnku
-
20 g oleju
-
100 - 130 g pieczarek
-
50 - 75 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
350 g wody
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki pudru z grzybów (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g napoju roślinnego, np. migdałowego, owsianego100 g mleka
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
344.1 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
708.7 kJ /
169.4 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
13.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa kalafiorowa z kluseczkami; Polędwica w sosie gruszkowym z warzywami
1 godz. 10 min
Kremowa zupa z groszku
40 min
Zupa krem z kiszonej kapusty
1 godz. 10 min
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40 min
Londyńska zupa grochowa
50 min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min
Wiosenna zupa kalafiorowa
30 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min
Zupa pomidorowa z mozzarellą
35 min
Kremowa zupa ziemniaczana
45 min
Zupa dyniowa z ravioli
35 min