
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 jabłko (ok. 150 g), bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
- 2 - 3 marchewki (ok. 250 g), z odciętymi końcówkami
-
1
łyżka oleju
lub 1 łyżka majonezu - 1 - 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 - 3 szczypty soli (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 143 kcal / 598.2 kJ
- Białko
- 1 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Węglowodany
- 20.7 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Sód
- 53.7 mg