Urządzenia i Akcesoria
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
25 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
25 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
70 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
40 g masła
-
180 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. śląskiej, podwawelskiej, pokrojonej w 5 mm plastry
-
750 g wody
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
4 jajka dokładnie umyte
-
20 g mąki pszennej
-
120 g zalewy z kiszonych ogórków
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
75 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu w temp. pokojowej
-
30 g mleka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1353.7 mg
Białko
17.7 g
Kalorie
2167.2 kJ /
518 kcal
Tłuszcz
36.6 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
15.5 g
Węglowodany
29.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa koperkowa z pulpecikami; Racuchy budyniowe z owocami
1 godz.
Zupa botwinka
40 min
Krupnik
40 min
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55 min
Zupa z kurczakiem i makaronem orzo
45 min
Zupa pomidorowa jak u babci
45 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Kapuśniak
50 min
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
35 min
Kremowa zupa ziemniaczana
45 min
Zupa gulaszowa
1 godz. 35 min
Udka kurczaka pieczone na kapuście
1 godz. 10 min