
Urządzenia i Akcesoria
Kremowa zupa ziemniaczana
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
kostek boczku50 - 80 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 - 120 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
masła10 g
-
ziemniaków w tym 250 g pokrojonych na 3 cm kawałki i 400-500 pokrojonych w 2 cm kostkę650 - 700 g
-
majeranku, suszonego2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
kminku, mielonego1 łyżeczka
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku¾ - 1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM3 łyżeczki
-
wody1000 g
-
liść laurowy, suszony1
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
octu1 łyżeczka
-
gałka muszkatołowa, mielona do oprószenia
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
215.2 kcal /
900.5 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
23.4 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Sód
382.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska