Duszona młoda kapusta z boczkiem

Duszona młoda kapusta z boczkiem

4.6 802 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 10 - 15 g koperku, świeżego tylko liście
  • 500 g białej kapusty młodej, bez twardych części, pokrojonej na 5 cm kawałki
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 60 g młodej marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g kostek boczku
  • 15 g oleju
  • 250 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 40 g masła pokrojonego na kawałki
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ - 1 łyżeczka kminku (opcjonalnie)
  • 1 czubata łyżeczka mąki pszennej
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 268.6 kcal / 1123.6 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 22.8 g
Węglowodany 12.5 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 10.1 g
Sód 206.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...