Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g koperku, świeżego, tylko liście
- 500 g białej kapusty, młodej, bez twardych części, pokrojonej na 5 cm kawałki
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 60 g młodej marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g kostek boczku
- 15 g oleju
- 250 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ - 1 łyżeczka kminku (opcjonalnie)
- 1 czubata łyżeczka mąki pszennej
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1123.6 kJ / 268.6 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 206.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rumienienie warzyw na zupę lub gulasz
25 min
Zupa pomidorowa jak u babci
45min
Zupa botwinka
40min
Rumienienie szparagów
20 min
Bigos z krojonej młodej kapusty (TM6)
45min
Bigos z krojonej młodej kapusty (TM5)
45min
Wegetariańska duszona młoda kapusta
35 Min
Kapusta zasmażana
1h 35 min
Buraczki na ciepło na szybko
30min
Kapusta gotowana
30min
Surówka z kiszonej kapusty
15min
Buraczki na ciepło
50min