
Urządzenia i Akcesoria
Duszona młoda kapusta z boczkiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
10 - 15 g koperku, świeżego tylko liście
-
500 g białej kapusty młodej, bez twardych części, pokrojonej na 5 cm kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
60 g młodej marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g kostek boczku
-
15 g oleju
-
250 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka kminku (opcjonalnie)
-
1 czubata łyżeczka mąki pszennej
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
268.6 kcal /
1123.6 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
22.8 g
Węglowodany
12.5 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
10.1 g
Sód
206.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - LATO
10 Przepisów
Polska
Polska