Urządzenia i Akcesoria
Gotowanie kaszy jęczmiennej
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
250 g
Składniki
-
1000 g wody
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
10 g oliwy z oliwek10 g oleju
-
50 - 250 g kaszy jęczmiennej (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
782 mg
Białko
6.8 g
Kalorie
1515.6 kJ /
362 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
74.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DODATKI
15 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gotowanie kaszy jęczmiennej pęczak
35 min
Gotowanie kaszy bulgur
25 min
Gotowanie kaszy gryczanej
25 min
Gotowanie 400 g ryżu brązowego, długoziarnistego
55 min
Gotowanie 300 g kaszy orkiszowej pęczak
35 min
Gotowanie 200 g kaszy orkiszowej pęczak
35 min
Gotowanie 500 g kaszy orkiszowej pęczak
35 min
Gotowanie 400 g kaszy bulgur
35 min
Gotowanie 300 g kaszy bulgur
35 min
Gotowanie 200 g kaszy bulgur
35 min
Gotowanie 300 g ryżu parboiled
35 min
Gotowanie ryżu
25 min