Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème au speculoos
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 200 g de lait
- 2 œufs
- 20 g de fécule de maïs
- 150 g de pâte de speculoos
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
Le biscuit
- 6 œufs
- 150 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de sucre vanillé maison
- 150 g de farine de blé
- 20 g de cacao en poudre non sucré
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1314.3 kJ / 313.8 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 35.7 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pannacotta aux 3 chocolats
2 godz. 30 min
Entremets aux 2 chocolats
2h 15min
Mousse surprise
14h
Bûche au chocolat, mousse au chocolat pralinée
2 godz. 30 min
Entremets aux deux chocolats
35min
Bavarois meringué aux fraises
4h
Trianon
3h
Tarte tropézienne façon paris-brest
3h
Gâteaux moelleux fourrés au lait
1h 30min
Tarte cookie au chocolat
5 godz. 10 min
Mille-feuille à partager
1 godz. 45 min
Bavarois aux trois chocolats
15sa