Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g białej kapusty, bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 250 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
- 200 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 250 g ogórków gruntowych, nieobranych, z odciętymi końcami
- 250 g marchewki, z odciętymi końcami
- 200 g cukinii, z odciętymi końcami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół
- 2 płaskie łyżki soli
- 1000 g wody
- 250 g octu, białego, 10%
- 80 g oleju
- 200 g cukru
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1453.3 kJ / 347.4 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 55.1 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 2431.5 mg
Alternatywne przepisy
Papryka po chorwacku (TM5)
35 Min
Sałatka szwedzka z krojonych ogórków (TM6)
2h 30 min
Ogórki w pikantnej zalewie (TM5)
3h 30min
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM5)
2 Std. 45 Min
Sałatka szwedzka z krojonych ogórków (TM5)
2h 30 min
Ogórki w zalewie gyros (TM5)
6h 30min
Pikle z krojonej cukinii (TM5)
48 Std. 25 Min
Sałatka z krojonych warzyw do słoików (TM6)
2 Std. 45 Min
Ogórki w zalewie curry (TM5)
25 min
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM5)
2u. 40min
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM6)
2u. 40min
Sałatka z kapusty do słoików (TM6)
4h 45min