Sałatka z kapusty do słoików (TM5)

Sałatka z kapusty do słoików (TM5)

4.3 12 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
6 słoików

Składniki

  • 1000 g białej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 250 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
  • 200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 250 g ogórków gruntowych nieobranych, z odciętymi końcami
  • 250 g marchewki z odciętymi końcami
  • 200 g cukinii z odciętymi końcami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół
  • 2 płaskie łyżki soli
  • 1000 g wody
  • 250 g octu, białego 10%
  • 80 g oleju
  • 200 g cukru

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 słoik

Sód 2431.5 mg
Białko 4 g
Kalorie 1453.3 kJ / 347.4 kcal
Tłuszcz 13.8 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Węglowodany 55.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...