Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi

Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi

3.1 213 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porcji

Składniki

Ciasto bananowe z Varomy
  • masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    60 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    280 g
  • banany, dojrzałe (200-250 g), pokrojone na kawałki
    2
  • mleka
    170 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    80 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g
  • jajko
    1
  • proszku do pieczenia
    2 łyżeczki
  • cynamonu, mielonego
    1 łyżeczka
  • soli
    1 szczypta
  • wody
    1000 g
Polewa toffi
  • mleka
    250 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    85 g
  • sody oczyszczonej
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 329.8 kcal / 1379.8 kJ
Białko 6.6 g
Tłuszcz 8.9 g
Węglowodany 57.1 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 196.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...