
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porcji
Składniki
Ciasto bananowe z Varomy
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia60 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia280 g
-
banany, dojrzałe (200-250 g), pokrojone na kawałki2
-
mleka170 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego80 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
jajko1
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
cynamonu, mielonego1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
-
wody1000 g
Polewa toffi
-
mleka250 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego85 g
-
sody oczyszczonej¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
329.8 kcal /
1379.8 kJ
Białko
6.6 g
Tłuszcz
8.9 g
Węglowodany
57.1 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Sód
196.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ NA OKRĄGŁO
8 Przepisów
Polska
Polska