Ravioli ai carciofi

Ravioli ai carciofi

4.6 12 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Ripieno
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    80 g
  • di scalogno a metà
    30 g
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate
    3 rametti
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di cuori di carciofo puliti e tagliati in quarti
    300 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di ricotta fresca scolata dal siero
    150 g
Pasta
  • di farina tipo 00
    300 g
  • uova
    3
  • di olio extravergine di oliva
    1 cucchiaio
Terminare la preparazione
  • burro
    40 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 369 kcal / 1544 kJ
Białko 17.3 g
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 41.1 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...