Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di burro
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 40 g di pecorino Romano a pezzi (3 cm)
- 2 uova
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di latte
- 2 pizzichi di sale
- 200 g di farina tipo 00 +q.b.
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate
- 30 g di capperi sott'aceto
- 60 g di olive denocciolate
- 200 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 100 g di pancetta coppata a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 862 kJ / 206 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erbazzone reggiano
2h
Quiche svuotafrigo
40min
Coppe di Garibaldi
1h 5min
Cookies alle gocce di cioccolato
50min
Focaccia tramezzino
2 godz. 5 min
Fantasmini al formaggio
1h 40min
Mezzelune al farro con prosciutto e mozzarella
55min
Ciambelle salate farcite
4sa 5 dk
Girelle bicolore
3 Std.
Rose di salamino con sfoglia aromatizzata
1h
Polpettone in crosta
1h 10 min
Focaccia a sorpresa
2h