![Torta pasquale di riso e cioccolato Torta pasquale di riso e cioccolato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F67B5889-977A-4079-9DC3-182D77459BEF/Derivates/675822BF-8DA0-45AC-A3ED-27DC5CA59E5E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 100 g di burro freddo a pezzi piccoli
- 120 g di zucchero
- 2 uova
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Ripieno
- 200 g di cioccolato fondente a pezzi
- 600 g di latte
- 80 g di zucchero
- 80 g riso a chicco corto per minestre
- 2 uova
- 1 tuorlo
- 50 g di farina tipo 00
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2502 kJ / 598 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 84.2 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Pane del vescovo
1h
Ciambella con farina di polenta
50 dk
Pizza di pasqua dolce
3h
Pastiera fiori d'arancio
12 godz.
Pastiera cioccolato e Rum con coulis di fragole
3h 30min
Plumcake salato con polpa di granchio
1h
Crostata al moscato e fragole
3 godz. 55 min
Torta integrale al profumo di agrumi
1h
Danubio dolce al cioccolato
6 godz.
Torta banane e cioccolato
4 Std. 20 Min
Torta cacao e barbabietola
1 Std. 30 Min
Torta rovesciata all'ananas
1h