Torta pasquale di riso e cioccolato

Torta pasquale di riso e cioccolato

3.5 15 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 4 godz.
8 porzioni

Składniki

Pasta frolla
  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 100 g di burro freddo a pezzi piccoli
  • 120 g di zucchero
  • 2 uova
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Ripieno
  • 200 g di cioccolato fondente a pezzi
  • 600 g di latte
  • 80 g di zucchero
  • 80 g riso a chicco corto per minestre
  • 2 uova
  • 1 tuorlo
  • 50 g di farina tipo 00

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 598 kcal / 2502 kJ
Białko 13.8 g
Tłuszcz 25.2 g
Węglowodany 84.2 g
Błonnik 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...