Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 100 g di burro freddo a pezzi piccoli
- 120 g di zucchero
- 2 uova
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Ripieno
- 200 g di cioccolato fondente a pezzi
- 600 g di latte
- 80 g di zucchero
- 80 g riso a chicco corto per minestre
- 2 uova
- 1 tuorlo
- 50 g di farina tipo 00
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2502 kJ / 598 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 84.2 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Torta all'amaretto con crema
1 godz. 5 min
Torta banana e cioccolato glassata alla ricotta
1 Std. 20 Min
Torta di mandorle e cioccolato
1 godz. 30 min
Torta soffice al profumo di arance
55 λεπτ.
Plum cake frutta candita e uvetta (senza glutine)
2h 15min
Babà napoletano
3h
Torta di avena con ricotta e crema gianduia
50min
Cheesecake ricotta e pere
4h 35min
Torta salata di pane
45min
Torta soffice al cocco
45min
Torta caprese bianca al limoncello
1 godz. 5 min
Torta Susanna
2h 40min