Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 foglie di basilico fresche, lavate + q.b.
- 200 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 2 uova medie
- 2 spicchi di aglio, senza anima
- 1 peperoncino secco piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b. per irrorare
- 1000 g di tartufi di mare, spurgati e lavati (vedere consigli)
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1368 kJ / 327 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 38.2 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di primavera con gallinella e gamberi
1 Std.
Brodetto romagnolo
50 Min
Ravioli di patate e gamberi
1 godz. 20 min
Ravioli di ricotta al sugo di agnello
1 godz. 20 min
Ravioli con ripieno di pesce
1 Std. 30 Min
Zuppa bianca di frutti di mare al rafano e funghi
1 Std. 30 Min
Maccheroni alla chitarra
50 Min
Tagliatelle agli spinaci, stracciatella e pomodorini (senza glutine)
50 Min
Ravioli al radicchio
1 Std. 10 Min
Ravioli ai carciofi
1 Std. 30 Min
Pappardelle al sugo di agnello
55min
Ravioli alle erbe aromatiche e crema di ortiche
1 Std. 50 Min