Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 2 rametti di menta fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 200 g di acqua
- 150 g di filetti di pesce bianco (merluzzo, nasello, ecc.), senza pelle e deliscati
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di burro a pezzi
- 40 g di cipolla
- 210 g di farina tipo 00
- 600 g di latte intero a temperatura ambiente
- 1 dado per brodo di pesce (per 0,5 lt di brodo)
- ½ cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- pangrattato
- 2 - 3 uova sbattute
- olio per frittura
- succo di limone, spremuto fresco (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 452 kJ / 108 kcal
- Białko
- 2.57 g
- Węglowodany
- 7.23 g
- Tłuszcz
- 7.65 g
- Błonnik
- 0.24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crocchette filanti con verdure e formaggi
35min
Funghi sott'olio con peperoncini e menta
45min
Tortino di scampi in crema
2h
Crocchette ai funghi porcini
2óra 50p
Bastoncini di merluzzo con salsa di pomodoro
50min
Mini fishcakes di baccalà e piselli
1h 15min
Fish burger
2 godz. 55 min
Arancini ai frutti di mare
2h
Tarallini farciti ai sapori di Calabria
1h 30min
Hamburger di merluzzo e gamberi
20min
Palline croccanti di merluzzo
40min
Totani ripieni su crema di fave
1h 30min