Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sfoglia
- 100 g di farina tipo 00 + q.b.
- 30 g di zucchero
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- olio per frittura
Crema al latte
- 90 g di zucchero
-
4
g di cannella in polvere
lub 1 limone, la scorza (senza la parte bianca) - 500 g di latte intero
- 50 g di amido di mais (maizena)
Terminare la preparazione
- cacao amaro in polvere, a piacere
- codette colorate, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1116.8 kJ / 266.8 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 45.5 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 186.5 mg
Alternatywne przepisy
Paste di mandorla al pistacchio
3h 30 min.
Pagnotta ai semi senza glutine
2h
Uova di cioccolato croccanti
2 Std. 10 Min
Iris siciliani
4h 10min
Tetù
1hod. 50min
Frutta Martorana
27h 30min
Muffolette
3h
Sfinciuni
3h 30 min.
Mafalde siciliane
2h 15min
Sfinci siciliane
2h 30min
Panelle
1h 25min
Arancini di riso da "Gli arancini di Montalbano"
3h