Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 425 g di acqua
- 320 g di farina di semola di grano duro
- 320 g di farina tipo 1
- 2 g di lievito di birra fresco
- 15 g di sale
Friarielli e salsiccia
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di salsiccia, spellata, a pezzi
- 500 g di friarielli, puliti, a pezzi
- 200 g di mozzarella, a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3882.3 kJ / 928 kcal
- Białko
- 39.1 g
- Węglowodany
- 126.1 g
- Tłuszcz
- 33.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 33.5 g
- Błonnik
- 15.4 g
- Sód
- 2260.5 mg
Alternatywne przepisy
Tiella di Gaeta con scarola e olive
2 Std.
Danubio salato
3h
Parigina
3 Std. 30 Min
Casatiello dolce (con lievito madre)
19 Std.
Migliaccio
1 Std. 30 Min
Pizza chiena
5 Std.
Parigina TM6
5 Std. 30 Min
Pizza di scarola
3 Std. 30 Min
Pizza con patate, funghi porcini e salsiccia
3 godz. 50 min
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Torta caprese
1 Std. 25 Min
Casatiello sugna e pepe
2 godz. 30 min