![Pizza salsiccia e friarielli Pizza salsiccia e friarielli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/753461efe3c058b22289bafd468bcd4f/Derivates/42c62bb7563050a675cf97d07a1b55115eaecfac.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 425 g di acqua
- 320 g di farina di semola di grano duro
- 320 g di farina tipo 1
- 2 g di lievito di birra fresco
- 15 g di sale
Friarielli e salsiccia
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di salsiccia, spellata, a pezzi
- 500 g di friarielli, puliti, a pezzi
- 200 g di mozzarella, a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3882.3 kJ / 928 kcal
- Białko
- 39.1 g
- Węglowodany
- 126.1 g
- Tłuszcz
- 33.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 33.5 g
- Błonnik
- 15.4 g
- Sód
- 2260.5 mg
Alternatywne przepisy
Tagliatelle al ragù (Bimby Friend)
1h
Frittelle di carciofi
45min
Graffe di Carnevale
4h
Plumcake all'arancia
1h
Frittelle di agretti
2h
Paccheri zucca e provola
45min
Casatiello dolce (con lievito madre)
19 Std.
Gnocchi di patate con zucchine (TM6)
1h
Gnocchi di patate (TM6)
1h 30min
Pasta e cavolfiore alla napoletana
45min
Danubio salato
3 Std.
Gattò di patate (TM6)
1h 30min