Pasta alla genovese con ossobuco alla milanese su fonduta di Parmigiano (di Maurizio Rosazza)

Pasta alla genovese con ossobuco alla milanese su fonduta di Parmigiano (di Maurizio Rosazza)

4.5 13 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
4 porzioni

Składniki

Verdure insaporite
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di carota a pezzi
    100 g
  • di cipolla a pezzi
    130 g
  • di sedano a pezzi
    80 g
  • ossibuchi di manzo (350 g ciascuno circa)
    2
  • olio extravergine di oliva q.b. per rosolare
  • di vino rosso corposo
    150 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe
    1 pizzico
Ossibuchi
  • di concentrato di pomodoro
    15 g
  • di paprika dolce
    1 pizzico
  • di zafferano in polvere
    1 pizzico
  • di brodo vegetale
    300 g
  • di pasta secca tipo ziti
    350 g
Fonduta di Parmigiano
  • di Parmigiano Reggiano a tocchetti 2 cm
    150 g
  • di amido di mais (maizena)
    5 g
  • di latte intero
    100 g

Wartości odżywcze na 4 porzioni

Kalorie 4030 kcal / 16847 kJ
Białko 230 g
Tłuszcz 194 g
Węglowodany 334 g
Błonnik 15 g
Tłuszcz nasycony 89 g
Sód 2606 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...