Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Farciture
- 150 g di mozzarella a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di pomodori senza semi e a pezzi (vedere consiglio)
- 35 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 3 foglie di basilico, lavate ed asciugate
- ½ spicchio di aglio
- 150 g di zucchine a dadini (1 cm circa)
Impasto
- 1470 g di acqua
-
1
cucchiaino di malto di orzo
lub 1 cucchiaino di zucchero -
10
g di lievito di birra fresco
lub 5 g di lievito di birra disidratato - 400 g di farina tipo 0 + q.b.
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 8 g di sale
- 30 g di succo di limone
Preparazione del calzone
- 100 g di prosciutto cotto a fettine
- 100 g di crescenza a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1513.5 kJ / 361.8 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 810.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizzette
3 Std. 40 Min
Focaccia a bastone
5h
Panzerotto pomodoro e mozzarella con polpo, rucola e ricotta al limone
3h 20 min
Pizza 'nduja e caciocavallo
9 godz.
Pizza multicereali con Brie, prosciutto crudo e confettura di fichi
3h 35 min
Pizza con polpette in salsa piccante, scamorza e peperoni
3h 50min
Focaccia ad alta idratazione TM6
5h
Pizza barese ai pomodorini
2h
Pizza con salame piccante TM6
3h 30 min.
Focaccia barese TM6
4h
Pizza margherita (per 1 persona)
1h 30 min.
Pizza napoletana
9 godz.