![Focaccia con patate e rosmarino (TM6) Focaccia con patate e rosmarino (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/068dc806cae0928a0adf1536235470ce/Derivates/62f0360a538d03d8df172a4acae7f420d1ef353b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Focaccia
- 30 - 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 300 g di acqua
-
10
g di lievito di birra fresco
lub 1 cucchiaino di lievito di birra disidratato -
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo - 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 500 g di farina di forza (manitoba)
- 10 g di sale + q.b.
Pelare le patate
- 600 g di acqua
- 250 g di patate di media dimensione (vedere consigli)
Terminare la preparazione
- 1 - 2 rametti di rosmarino, gli aghi lavati ed asciugati
- 20 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2719 kJ / 650 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 106.5 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta al forno veloce
45 Min
Pasta ‘ncasciata
1h 55min
Ghirlanda dolce di Natale
4 godz. 30 min
Cruffin (TM6)
4 godz. 30 min
Pizzette
3h 40min
Focaccia a bastone
5 godz.
Gratin di patate con Affettatutto Bimby (TM6)
1hod. 10min
Patate gratinate al formaggio
2 Std.
Corona di pan brioche ripiena di verdure e Asiago
3 Std. 30 Min
Focaccia agli spinaci con bresaola rucola e Grana
3 godz. 20 min
Mezzelune ripiene
1 godz. 30 min
Frittata di zucchine (TM6)
50min