
Urządzenia i Akcesoria
Kremowa zupa pieczarkowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
marchewki pokrojonej na kawałki80 - 100 g
-
cebuli przekrojonej na pół30 - 50 g
-
ząbek czosnku1
-
oleju20 g
-
pieczarek200 - 250 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki100 - 150 g
-
wody700 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
pudru z grzybów (opcjonalnie) (patrz wskazówka)1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
mleka200 g
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
125.8 kcal /
526.3 kJ
Białko
4.5 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
13.3 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
344 mg