Urządzenia i Akcesoria
Kremowa zupa pieczarkowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
80 - 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
30 - 50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oleju
-
200 - 250 g pieczarek
-
100 - 150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
700 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka pudru z grzybów (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g napoju roślinnego, np. migdałowego, owsianego200 g mleka
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
344 mg
Białko
4.5 g
Kalorie
526.3 kJ /
125.8 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
13.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kremowa zupa z groszku
40 Min
Zielona zupa krem z oczami z mozzarelli
30 Min
Zupa krem z ziemniaków i porów
1 Std.
Wegańska zupa grzybowo-porowa z dzikim ryżem
45 Min
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40 Min
Zupa krem z buraków
45 Min
Zupa krem z cukinii i pieczarek
30 Min
Kremowa zupa ziemniaczana
45 Min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 Min
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 Min
Wiosenna zupa kalafiorowa
30 Min
Zupa krem z kiszonej kapusty
1 Std. 10 Min