Kremowa zupa pieczarkowa

Kremowa zupa pieczarkowa

4.2 803 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • marchewki pokrojonej na kawałki
    80 - 100 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    30 - 50 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oleju
    20 g
  • pieczarek
    200 - 250 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    100 - 150 g
  • wody
    700 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • pudru z grzybów (opcjonalnie) (patrz wskazówka)
    1 łyżeczka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • mleka
    200 g
    200 g napoju roślinnego, np. migdałowego, owsianego
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 125.8 kcal / 526.3 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 13.3 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 344 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...