Urządzenia i Akcesoria
Placki cukiniowe z sosem tzatziki
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
1 porcja
Składniki
-
30 g ogórka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowo 1 szczypta
-
200 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
½ ząbka czosnku
-
60 g jogurtu greckiego
-
½ łyżeczki octu
-
4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 jajko
-
45 g mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850-2000
-
1 łyżeczka koperku, świeżego posiekanego
-
2 - 3 łyżki wody (opcjonalnie)
-
olej do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
844.3 mg
Białko
18.3 g
Kalorie
1343.6 kJ /
321.1 kcal
Tłuszcz
5.1 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
49.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Wegetariańskie roladki z cukinii z nadzieniem z puszystego serka i szpinaku
30 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Wytrawne racuchy z warzywami i serem kremowym
40 min
Gryczano-orkiszowe placki z bananem
25 min
Owsiane placki bananowo-migdałowe
20 min
Placuszki żytnie z figami
15 min
Placki z serka wiejskiego z jarmużem i szynką
45 min
Omlet z fetą i szpinakiem
15 min
Pełnoziarniste placki jogurtowe
15 min
Placki z cukinii (low carb)
50 min
Proteinowe placki z owocami
15 min