Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g ogórka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki soli, plus dodatkowo 1 szczypta
- 200 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- ½ ząbka czosnku
- 60 g jogurtu greckiego
- ½ łyżeczki octu
- 4 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 1 jajko
- 45 g mąki pszennej pełnoziarnistej, typu 1850-2000
- 1 łyżeczka koperku, świeżego, posiekanego
- 2 - 3 łyżki wody (opcjonalnie)
- olej, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1343.6 kJ / 321.1 kcal
- Białko
- 18.3 g
- Węglowodany
- 49.4 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 844.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pełnoziarniste placki jogurtowe
15 min
Bruschetta z pastą z bobu i serem feta
35 min
Placki z cukinii (low carb)
50 Min
Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem
20 min
Kanapki z pastą z grochu, ogórkiem i sałatą
40 min
Kanapki z pastą z fasoli
5 min
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1 Std. 20 Min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Placki ziemniaczane z burakiem i natką pietruszki
20 min
Serniczek na zimno z truskawkami
2 godz. 15 min
Owsiane placki bananowo-migdałowe
20 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min