Urządzenia i Akcesoria
Szwajcarski krupnik
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
100 g pora pokrojonego na 2 cm kawałki
-
100 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
80 - 100 g szwajcarskiej wędliny suszonej Bündnerfleisch lub innej wołowej szynki (np. Breasola), pokrojonej na 2 cm kawałki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
60 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
30 g masła
-
80 - 100 g kaszy jęczmiennej np. perłowej lub pęczak
-
900 - 1100 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki soli (opcjonalnie, patrz wskazówka)
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekane, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
9 g
Kalorie
1137 kJ /
273 kcal
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa jarzynowa z pulpetami (z osłoną noża miksującego)
30 min
Wiosenna zupa minestrone
50 min
Zupa pieczarkowa z kurczakiem; Jednogarnkowy makaron à la ratatouille
55 min
Zupa fasolowa; Makaron w kremowym sosie z boczkiem
40 min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Londyńska zupa grochowa
50 min
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1 godz.
Zupa ziemniaczana z curry (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55 min
Krupnik z grzybami
45 min