
Urządzenia i Akcesoria
Szwajcarski krupnik
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
pora pokrojonego na 2 cm kawałki100 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki100 g
-
szwajcarskiej wędliny suszonej Bündnerfleisch lub innej wołowej szynki (np. Breasola), pokrojonej na 2 cm kawałki80 - 100 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki60 g
-
masła30 g
-
kaszy jęczmiennej np. perłowej lub pęczak80 - 100 g
-
wody900 - 1100 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 g
-
soli (opcjonalnie, patrz wskazówka)½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekane, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
273 kcal /
1137 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska