
Urządzenia i Akcesoria
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
5 porcji
Składniki
-
50 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
400 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
-
20 g grzybów, suszonych np. borowików, podgrzybków
-
1200 g wody
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
145.6 kcal /
609.2 kJ
Białko
2.5 g
Tłuszcz
6.7 g
Węglowodany
20.4 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Sód
498.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska