Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami

Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami

4.7 1.1K oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
5 porcji

Składniki

  • 50 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 g masła pokrojonego na kawałki
  • 400 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
  • 20 g grzybów, suszonych np. borowików, podgrzybków
  • 1200 g wody
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 - 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 145.6 kcal / 609.2 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 6.7 g
Węglowodany 20.4 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 498.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...