Urządzenia i Akcesoria
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
5 porcji
Składniki
-
50 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
400 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
-
20 g grzybów, suszonych np. borowików, podgrzybków
-
1200 g wody
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone1 - 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
498.8 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
609.2 kJ /
145.6 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
20.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40 min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Zupa z ogórków konserwowych (Rassolnik)
1 godz. 20 min
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55 min
Szwajcarski krupnik
40 min
Kartoflanka
55 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Krupnik z grzybami
45 min
Zupa grochowa
1 godz.
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50 min
Kapuśniak
50 min