Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2200 g wody
- 3 czerwone buraki (ok. 450 g), pokrojone w ćwiartki
- 1 cytryna, ekologiczna
- 150 g sera feta, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 3 ząbki czosnku
- 60 g oliwy z oliwek
- 3 ¼ łyżeczki soli
- 2 ½ łyżeczki cukru
- 270 g makaronu, suchego, typu świderki, Lubella
- 3 łyżki ziaren słonecznika
- 10 g octu balsamicznego
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2407.4 kJ / 575.4 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 63.4 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 2322.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kasza gryczana z sosem pieczarkowo-pomidorowym
40 Min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 Min
Makaron w sosie dyniowym z serem gorgonzola
1 Std.
Makaron z serem feta i pomidorami
40 Min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 Min
Jednogarnkowy makaron z pomidorem i oliwkami
25 Min
Pęczotto z bobem i cukinią
1 Std.
Jajka z sosem ziołowym i wielkanocnymi ciasteczkami
50 Min
Fitness bowl z brązowym ryżem, fasolką szparagową, kurczakiem i ciepłą salsą pomidorową
1 Std.
Gofry z wędzonym łososiem i puszystym serem feta
45 Min
Risotto z dynią i szpinakiem
35 Min
Brokułowa sałatka z jajkiem
30 Min