Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2200 g wody
- 3 czerwone buraki (ok. 450 g), pokrojone w ćwiartki
- 1 cytryna, ekologiczna
- 150 g sera feta, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 3 ząbki czosnku
- 60 g oliwy z oliwek
- 3 ¼ łyżeczki soli
- 2 ½ łyżeczki cukru
- 270 g makaronu, suchego, typu świderki, Lubella
- 3 łyżki ziaren słonecznika
- 10 g octu balsamicznego
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2407.4 kJ / 575.4 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 63.4 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 2322.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orientalna surówka z kapusty (TM6)
1h 10min
Surówka z marchewki, selera i jabłka (TM6)
10min
Risotto z dynią i serem
50 Min
Frappe (zbożowa kawa mrożona)
10min
Wegański sos „serowy”
20min
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM5)
30min
Makaron pełnoziarnisty z warzywami na parze i dresingiem jogurtowym
30min
Makaron z pesto pistacjowym i serem buratta
35min
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM5)
20min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki
1h
Lemoniada brzoskwiniowa
5min
Risotto z warzywami i rybą (TM6)
30min