Urządzenia i Akcesoria
Makaron z marynowanymi burakami i serem feta
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje
Składniki
-
2200 g wody
-
3 czerwone buraki (ok. 450 g), pokrojone w ćwiartki
-
1 cytryna ekologiczna
-
150 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
3 ząbki czosnku
-
60 g oliwy z oliwek
-
3 ¼ łyżeczki soli
-
2 ½ łyżeczki cukru
-
270 g makaronu, suchego, typu świderki Lubella
-
3 łyżki ziaren słonecznika
-
10 g octu balsamicznego
-
1 łyżeczka musztardy
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2322.9 mg
Białko
16.6 g
Kalorie
2407.4 kJ /
575.4 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
8.6 g
Węglowodany
63.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto drożdżowe z cynamonem i kruszonką
2 godz. 20 min
Zapiekanka ziemniaczana z borowikami
1 godz. 20 min
Makaron shirataki (konjac) z kurczakiem w sosie orzechowym
25 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM5)
20 min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM7)
55 min
Farinata ze szpinakiem i groszkiem
30 min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Papryki faszerowane brązowym ryżem
55 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 min
Ryż z kurczakiem curry
55 min
Ziołowy ryż z pieczarkami
1 godz.
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40 min