Torta salata ricotta e spinaci

Torta salata ricotta e spinaci

4.7 115 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
10 fette

Składniki

Pasta brisèe
  • 200 g di farina tipo 00
  • 80 g di olio extravergine di oliva
  • 60 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
Ripieno
  • 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 500 g di acqua
  • 300 g di spinaci freschi in foglia
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di scalogno a listarelle
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 100 g di ricotta ben scolata
  • 1 uovo

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 232 kcal / 970 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 15.2 g
Węglowodany 17.3 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 272 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...