Torta salata ricotta e spinaci
TM5 TM6

Torta salata ricotta e spinaci

4.7 (71 ocen)

Składniki

Pasta brisèe

  • 200 g di farina tipo 00
  • 80 g di olio extravergine di oliva
  • 60 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale

Ripieno

  • 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
  • 500 g di acqua
  • 300 g di spinaci freschi in foglia
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di scalogno a listarelle
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 100 g di ricotta, ben scolata
  • 1 uovo

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
970 kJ / 232 kcal
Białko
7.6 g
Węglowodany
17.3 g
Tłuszcz
15.2 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
1.2 g
Sód
272 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy