![Torta salata ricotta e spinaci Torta salata ricotta e spinaci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b18351064338494ec9254527d110b8dd/Derivates/2fb16d96feea3a414b59ecbb460b62871033a0eb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 200 g di farina tipo 00
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di acqua
- 300 g di spinaci freschi in foglia
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di scalogno a listarelle
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 100 g di ricotta, ben scolata
- 1 uovo
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 970 kJ / 232 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 17.3 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 272 mg
Alternatywne przepisy
Polpettone spinaci e pancetta
1 Std. 30 Min
Frittata di zucchine e ricotta
40 Min
Lasagna erbette, ricotta e prosciutto
2 Std.
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza
1 Std. 30 Min
Gnocchi alla romana alle erbette
1 Std. 30 Min
Girelle di sfoglia con spinaci e Feta
1 godz. 10 min
Farrotto taccole e prosciutto crudo
40 Min
Lasagna vegetariana
2 Std.
Tortine ricotta e cioccolato
1 Std.
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza (TM6)
1 Std. 30 Min
Torta salata asparagi e ricotta
1 Std.
Burger ceci e rucola
40 Min