Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di zucca a fette
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 5 g di foglie di salvia fresca
- 90 g di pangrattato + q.b.
- 1 uovo
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- olio di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 226.3 kJ / 54.1 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5.2 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 112.8 mg
Alternatywne przepisy
Schiacciatina zucca e carote
45 Min
Tortino con il cuore morbido al lampone
3 Std. 30 Min
Polpette di peperoni
1 Std.
Cannelloni alla zucca e provola
1 Std. 50 Min
Focaccia alle carote
3 Std. 30 Min
Focaccia millebolle
28 Std.
Sformato di avena con cioccolato e mirtilli
30 min
Ciambellone all'uva
1 Std.
Medaglioni di broccoli e patate
1 Std. 30 Min
Torta salata funghi e patate
1 Std. 30 Min
Pesto di melanzane
10 Min
Hummus ai pomodorini
1 Std.