Purè di patate e carote al rosmarino

Purè di patate e carote al rosmarino

4.7 145 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porzioni

Składniki

  • di acqua
    550 g
  • di carota a pezzi (circa 2-3 cm)
    200 g
  • di patate americane dolci pelate e a pezzi (circa 2-3 cm)
    500 g
  • patata a pezzi (circa 2-3 cm)
    500 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 - 2 pizzichi
  • di rosmarino secco in polvere + q.b.
    2 - 3 pizzichi
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 194 kcal / 811.7 kJ
Białko 3.3 g
Tłuszcz 5.2 g
Węglowodany 34.5 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 464.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...