Purè di patate e carote al rosmarino
TM6 TM5 TM31

Purè di patate e carote al rosmarino

4.7 (134 oceny)

Składniki

  • 550 g di acqua
  • 200 g di carota a pezzi (circa 2-3 cm)
  • 500 g di patate americane dolci, pelate e a pezzi (circa 2-3 cm)
  • 500 g patata a pezzi (circa 2-3 cm)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 2 - 3 pizzichi di rosmarino secco in polvere + q.b.
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
811.7 kJ / 194 kcal
Białko
3.3 g
Węglowodany
34.5 g
Tłuszcz
5.2 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Błonnik
5.3 g
Sód
464.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy