![Contorno di finocchi con panure al timo Contorno di finocchi con panure al timo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5575E7AF-9C86-4861-B499-D85EC21DCD69/Derivates/fb306713-12cc-4650-97c7-7dda4e02221f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di pangrattato
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline
- ½ spicchio di aglio
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 500 g di acqua
- 2 finocchi, a fette
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1428.9 kJ / 341.5 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 690 mg
Alternatywne przepisy
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45 Min
Finocchi alla valdostana
40 min
Insalata tiepida di cavoletti, zucca e mandorle
1 Std.
Contorno di radicchio, uvetta e pinoli
15min
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55 min
Sformato di finocchi
1 Std.
Zucchine alla menta
30 Min
Contorno di melanzane, cipolle e pomodori
35 min
Contorno di verza
35 min
Melanzane trifolate
40 min
Contorno di taccole al pomodoro
40 min
Contorno di zucchine (1 porzione)
20 Min