![Risotto cavolo cappuccio viola e Gorgonzola Risotto cavolo cappuccio viola e Gorgonzola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/35101bcff8d7d7cc7fe770f0b93dbe11/Derivates/6e0fc62f295760b23eaf0e13b241945c5874e5bd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla rossa a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di cavolo cappuccio viola, a listarelle
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
- 50 g di vino bianco secco
- 700 g di acqua
- 2 cucchiaini di dado per brodo vegetale
- 150 g di Gorgonzola a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1983.8 kJ / 474.3 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 66.4 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 243.4 mg
Alternatywne przepisy
Risotto viola cavolo cappuccio e Casera
40 分钟
Mousse al cioccolato (vegan)
1 Std. 30 Min
Risotto alla zucca
30 Min
Canederli agli spinaci
2 Std. 30 Min
Polpette di cavolo viola
1 Std. 30 Min
Muffin ai pomodori secchi ed Emmental
1 Std.
Vellutata di cavolo cappuccio rosso
50 Min
Medaglioni di broccoli e patate
1 Std. 30 Min
Risotto al cavolo nero e Taleggio
35min
Pasta verze e pancetta
40 分钟
Risotto radicchio e pancetta
40 分钟
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30 Min