Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla rossa a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di cavolo cappuccio viola, a listarelle
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
- 50 g di vino bianco secco
- 700 g di acqua
- 2 cucchiaini di dado per brodo vegetale
- 150 g di Gorgonzola a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1983.8 kJ / 474.3 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 66.4 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 243.4 mg
Alternatywne przepisy
Tagliatelle di farro con cavolo verza
1sa 30 dk
Risotto al cavolo nero e Taleggio
35 dk
Risotto con petali di carote e caprino
30 Min
Risotto radicchio e uva
40 Min
Risotto radicchio e pancetta
40 Min
Pasta verze e pancetta
40 Min
Polpette di cavolo viola
1sa 30 dk
Risotto alla lattuga
30 Min
Risotto alla zucca
30 Min
Risotto pere, Gorgonzola e noci
40 Min
Risotto viola cavolo cappuccio e Casera
40 Min
Risotto al cappuccio viola e robiola
35 dk