Salmone al vapore con piselli e riso
TM6 TM5

Salmone al vapore con piselli e riso

4.6 (88 ocen)

Składniki

Riso basmati

  • 300 g di riso basmati
  • 1000 g di acqua
  • 10 - 15 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • ½ - 1 cucchiaino di sale

Salmone e piselli

  • 800 g di filetti di salmone fresco (4 filetti)
  • 50 g di salsa di soia
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 2 pizzico di pepe bianco macinato
  • 80 g di cipollotto a rondelle
  • 20 g di semi di sesamo
  • 30 g di cipolla
  • 300 g di pisellini surgelati
  • 200 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale + q.b.

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
3434.8 kJ / 821 kcal
Białko
46.1 g
Węglowodany
67.9 g
Tłuszcz
42.6 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Błonnik
5.8 g
Sód
838.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy