![Vellutata agli spinaci Vellutata agli spinaci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5c8dcf28b57fa3cca8e5ccd7256a1796/Derivates/f0470137743231f8e7bedc1740bbe376d103857d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla, a metà
- 1 spicchio di aglio
- 150 g di patata, pelata e a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di spinaci freschi, lavati e asciugati
- 500 g di acqua
- 8 g di sale
- 150 g di yogurt bianco naturale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 569.3 kJ / 136 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 910.4 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di zucca e patate con gamberi
1h
Barrette ai cereali e caramello (senza glutine)
40min
Vellutata di broccoli con crostini
1h
Vellutata di cavolfiore con briciole di pancetta
50 мин.
Uova occhio di bue con contorno di verdure
30min
Vellutata di cavolo cappuccio rosso
50 мин.
Broccoli e zucchine al vapore
30min
Vellutata di fagioli borlotti
1h
Bocconcini di pollo in crema di zucchine
35min
Vellutata di lenticchie
1h 30min
Crema di carote
40min
Vellutata di patate e zucca
50 мин.