Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla, a metà
- 1 spicchio di aglio
- 150 g di patata, pelata e a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di spinaci freschi, lavati e asciugati
- 500 g di acqua
- 8 g di sale
- 150 g di yogurt bianco naturale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 569.3 kJ / 136 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 910.4 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di broccoli con crostini
1h
Vellutata di patate e zucca
50min
Vellutata di lenticchie
1h 30min
Vellutata di zucchine e zenzero
50min
Zuppa cremosa di zucca e salvia
40min
Vellutata di zucchine con feta
50min
Vellutata di cavolfiore con briciole di pancetta
50min
Vellutata di zucca e patate con gamberi
1h
Crema di zucchine con dadolata di pomodori
40min
Vellutata di fagioli borlotti
1h
Crema di carote
40min
Vellutata di carote con pesto di foglie
40min