Purea di ceci con spinacini piccanti
TM5 TM6

Purea di ceci con spinacini piccanti

4.8 (592 oceny)

Składniki

Purea di ceci

  • 1 scalogno a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 250 g di ceci bianchi in scatola, sciacquati e sgocciolati
  • 180 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Spinaci piccanti

  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino rosso piccante
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di spinaci baby freschi, lavati
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
983 kJ / 235 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
12.7 g
Tłuszcz
16.8 g
Błonnik
4.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy