Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Purea di ceci
- 1 scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di ceci bianchi in scatola, sciacquati e sgocciolati
- 180 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Spinaci piccanti
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino rosso piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di spinaci baby freschi, lavati
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 983 kJ / 235 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di cavolo nero e cannellini
50min
Crema di broccoli con mandorle (senza lattosio)
35min
Burger di cavolo nero
45min
Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci
1h
Vellutata di carote e pomodori secchi
40min
Crema di cavolfiore e ceci (vegan)
50min
Crema di broccoli e porri
45min
Passato di carote e asparagi con mandorle
30min
Purea di fagioli con spinaci
30min
Vellutata di finocchi e carote
35min
Hummus di ceci e broccoli con pane integrale tostato
40min
Vellutata di ceci
1ч. 10 мин.