Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 30 g di pecorino a pezzi
- 500 g di acqua
- 300 g di fagiolini verdi freschi, puliti e a pezzi
- 320 g di pasta, formato a piacere
- 10 foglie di basilico fresche, lavate
-
30
g di mandorle
lub 30 g di frutta secca a piacere - 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2052 kJ / 490.5 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 65.6 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 382.5 mg
Alternatywne przepisy
Pesto di zucchine e basilico
20 min
Spaghetti integrali con crema di lenticchie e carote
45min
Nidi di spaghetti con crema di melanzane
30min
Pesto di melanzane
10 min
Pesto di scarola e pecorino
15 Min
Fusilli con fiori di zucca, pancetta e zafferano
45min
Pesto di carote e noci
10 min
Pasta con crema di peperoni e Feta
30min
Trofie al pesto con patate e fagiolini
1h
Pesto di lattuga
15 Min
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20 min
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25min