![Pasta al pesto di fagiolini Pasta al pesto di fagiolini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ac0287466189cde15065634814cec08d/Derivates/ff3f893e5684abe90d12dba8a90d51ae0037e5dc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 30 g di pecorino a pezzi
- 500 g di acqua
- 300 g di fagiolini verdi freschi, puliti e a pezzi
- 320 g di pasta, formato a piacere
- 10 foglie di basilico fresche, lavate
-
30
g di mandorle
lub 30 g di frutta secca a piacere - 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2052 kJ / 490.5 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 65.6 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 382.5 mg
Alternatywne przepisy
Lasagne con pesto di zucchine, fagiolini e patate
1h 30min
Pasta integrale con pesto di cavolo riccio e noci
20min
Linguine con pesto di noci e broccoli
35min
Pesto di zucchine e basilico
20min
Spaghetti broccoli e noci
40min
Gnocchi al pesto di broccoli e basilico di Mattia Poggi
3h 30min
Casarecce radicchio, carote e prosciutto
35min
Pesto di lattuga
15min
Pasta integrale in crema di broccoli e acciughe (Bimby Friend)
30min
Farfalle con pesto di anacardi, olive e bresaola
30min
Pesto di melanzane
10min
Pasta broccoli e acciughe
40min