Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Starter Dough
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast, crumbled - 50 g strong white bread flour
- 50 g water
- ½ tsp fine sea salt
Dough
- oil, for greasing
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast, crumbled - 110 g strong white bread flour
- 110 g strong wholemeal bread flour
- 150 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp barley malt extract
- 35 g sesame seeds
- 30 g linseeds
- 100 g water, boiling
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 450 kJ / 108 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Pissaladière
1h 30min
Sourdough Rye
51 Std. 10 Min
Sonja's Bread
3h 10min
Multiseed Bread
2h
Spelt Bread
1h 45 min
Rustic Bread
2h
Lemon Avocado Sauce
35 min
Lupini Cheese
2u. 45min
Rye Bread Rolls
4h
Rye and Walnut Bread
1h 25 min
Pease Pudding
13h 10min
Polenta Squares with Gorgonzola and Porcini - Quadrotti di polenta con Gorgonzola e porcini
50 min