![Pain aux Cereales Pain aux Cereales](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BFAC4858-165C-4535-AB83-7297CE77EF91/Derivates/13D2026F-0FA7-4F5F-886F-EF23039B7F56.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Starter Dough
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast, crumbled - 50 g strong white bread flour
- 50 g water
- ½ tsp fine sea salt
Dough
- oil, for greasing
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast, crumbled - 110 g strong white bread flour
- 110 g strong wholemeal bread flour
- 150 g water
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp barley malt extract
- 35 g sesame seeds
- 30 g linseeds
- 100 g water, boiling
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 450 kJ / 108 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Sonja's Bread
3 Std. 10 Min
Brioche
8h
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1 Std. 20 Min
Rye Bread Rolls
4h
Olive Bread Rolls
2h
Limoncello Tarts
3h 15min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2h
Spelt Flour Pizza with Chicory and Taleggio
2h 30min
Walnut Bread
2h 45min
Pogača (bread)
3h
Pear, Chocolate and Hazelnut Cake
1 Std. 20 Min
Yoghurt Bread
2h