Urządzenia i Akcesoria
Pissaladière
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 portions
Składniki
Dough
-
olive oil for greasing
-
water80 g
-
10 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast1 tsp
-
strong white bread flour200 g
-
medium egg1
-
fine sea salt1 pinch
Topping
-
fresh mixed herbs leaves only (e.g. parsley, thyme, rosemary)2 tsp
-
olive oil plus extra for greasing80 g
-
onions quartered500 g
-
fine sea salt¼ tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
tinned anchovies soaked in a little milk then drained60 g
-
black olives pitted60 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
3.5 g
Kalorie
493 kJ /
118 kcal
Tłuszcz
6.5 g
Węglowodany
11.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Torta Caprese
55 min
Crusted Pâté (Spain)
10 godz.
Irish Stout and Walnut Bread
2 godz. 50 min
Orange Liqueur Zabaglione
15 min
Curried Squash Galette
1 godz. 20 min
Chicken Pastilla
1 godz. 25 min
Sicilian Caponata - Caponata siciliana
30 min
Duck, Apricot and Pine Nut Pastilla
50 min
Pear and Gorgonzola Risotto
30 min
Crème Pâtissière
15 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.
Creamy courgette soup
25 min