Urządzenia i Akcesoria
Pissaladière
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 portions
Składniki
Dough
-
olive oil for greasing
-
water80 g
-
10 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast1 tsp
-
strong white bread flour200 g
-
medium egg1
-
fine sea salt1 pinch
Topping
-
fresh mixed herbs leaves only (e.g. parsley, thyme, rosemary)2 tsp
-
olive oil plus extra for greasing80 g
-
onions quartered500 g
-
fine sea salt¼ tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
tinned anchovies soaked in a little milk then drained60 g
-
black olives pitted60 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
3.5 g
Kalorie
493 kJ /
118 kcal
Tłuszcz
6.5 g
Węglowodany
11.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Normandy Apple Flan
1 h 25 min
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15 min
Pea Gazpacho
4 h 15 min
Floating Islands
40 min
Gazpacho
1 h 15 min
Piped Raspberry Mousse
1 h
Ricotta Cheesecake with Fig Jam
5 h 40 min
Beetroot hummus
10 min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Cinnamon Panna Cotta with Apple, Apricot and Ginger Compote
6 h 30 min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 min
Flourless Chocolate and Nut Torte (gluten free)
1 h 50 min