Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g whole milk
- 70 g granulated sugar
- 60 g plain flour
- 2 medium eggs
- 2 egg yolks, from medium eggs
- 1 vanilla pod, seeds only (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 30 portion
- Kalorie
- 4980 kJ / 1188 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 131 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 445 mg
Alternatywne przepisy
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10min
Crème pâtissière
15 dk
Crème Pâtissière
15 dk
Béchamel Sauce
15 dk
Profiteroles
2h 15min
Amarula Panna Cotta with Coffee Sauce
8h 30 min
Choux Pastry
2 godz.
Tangerine and Chocolate Log (French)
8 Std. 55 Min
Crème Pâtissière
15 dk
Assorted Chocolate Truffles
2 godz. 50 min
Emmental Gougères
50 Min
Mini Choux with Strawberries
2h 10min