Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g whole milk
- 70 g granulated sugar
- 60 g plain flour
- 2 medium eggs
- 2 egg yolks, from medium eggs
- 1 vanilla pod, seeds only (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 30 portion
- Kalorie
- 4980 kJ / 1188 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 131 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 445 mg
Alternatywne przepisy
Pissaladière
1j 30 menit
Apple Pâtes de Fruits
6h 15 min
Crème pâtissière
15min
Crème Pâtissière
15min
Red Pepper and Paprika Hollandaise Sauce
15min
Profiteroles
2h 15 min
Choux Pastry
2j
Pear Frangipane
1j 30 menit
Crème Pâtissière
15min
Pear Frangipane
1j 30 menit
Piped Raspberry Mousse
1j
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 min