Urządzenia i Akcesoria
Gazelle Horns (Almond Pastries)
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
40 pieces
Składniki
Dough
-
unsalted butter diced80 g
-
plain flour plus extra for dusting200 g
-
orange blossom water (see tip)60 g
-
lemon zest1 tsp
Almond Filling and Assembly
-
blanched almonds250 g
-
icing sugar170 g
-
orange blossom water (see tip)30 g
-
water20 g
-
ground cinnamon2 tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
2 g
Kalorie
359 kJ /
86 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mediterranean Bread
5 godz. 20 min
Feta and Honey Cheesecakes
1 godz.
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 min
Frangipane Cake
1 godz. 45 min
Sfenj - Moroccan Doughnuts
2 godz. 45 min
Wholemeal bread with green olives and za'atar
2 godz.
Whole Orange Cake with Spiced Syrup
2 godz. 20 min
Fig and Nuts Yoghurt
12 godz. 25 min
Iranian Barbari
2 godz. 30 min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2 godz.
Steamed Lemon Cake
2 godz. 20 min
Olive Bread Rolls
2 godz.