![Gazelle Horns (Almond Pastries) Gazelle Horns (Almond Pastries)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/198277.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 80 g unsalted butter, diced
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 60 g orange blossom water (see tip)
- 1 tsp lemon zest
Almond Filling and Assembly
- 250 g blanched almonds
- 170 g icing sugar
- 30 g orange blossom water (see tip)
- 20 g water
- 2 tsp ground cinnamon
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 359 kJ / 86 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Sfenj - Moroccan Doughnuts
2h 45 min
Iranian Barbari
2h 30min
Chocolate Salami
4h 5 min
Zagorski Struklji (Baked Pastry with Cheese)
1h 30min
Semolina pancakes (Beghrir)
1 Std.
Dill and Feta Flatbread
1h 20min
Steamed Lemon Cake
2 Std. 20 Min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2h
Pain aux Cereales
12sa 15 dk
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 min
Stuffed Moroccan Breads
2h 45 min
Pear, Chocolate and Hazelnut Cake
1h 20min