Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 50 g Speculoos biscuits
- 10 g unsalted butter
Lemon Curd
- ½ lemon, peeled, quartered and deseeded
- 35 g butter
- 65 g caster sugar
- 1 medium egg
- 1 egg yolk, from medium egg
Swiss Meringue
- 60 g caster sugar
- 2 egg whites, from medium eggs
- 1 tsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2682 kJ / 641 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 85.8 g
- Tłuszcz
- 29.1 g
Alternatywne przepisy
Chocolate Meringue Stack
7 Std. 30 Min
Tiramisù with Chocolate and Chilli
6h
Panna Cotta
6 Std. 15 Min
Passion Fruit Soufflé
35 Min
Tiramisu Cheesecake - Cheesecake al tiramisu
11h 30min
Squid Crackers, Oyster Emulsion, Frozen Cucumber
Brak ocen
Mini Choux with Strawberries
2h 10min
Crème Pâtissière
15min
Chocolate mousse
3h 20min
Strawberry and White Chocolate Mousse Dessert
4h 30 min
Eton Mess Parfait with a Fresh Berry Sauce
9 Std.
Lemon and white chocolate lava cakes
30min