Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 50 g Speculoos biscuits
- 10 g unsalted butter
Lemon Curd
- ½ lemon, peeled, quartered and deseeded
- 35 g butter
- 65 g caster sugar
- 1 medium egg
- 1 egg yolk, from medium egg
Swiss Meringue
- 60 g caster sugar
- 2 egg whites, from medium eggs
- 1 tsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2682 kJ / 641 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 85.8 g
- Tłuszcz
- 29.1 g
Alternatywne przepisy
Pissaladière
1 Std. 30 Min
Salmon tartare
10min
Semifreddo with Marsala and Amaretti
6h 45min
Pecan Nut Ice Cream with Corn and Vanilla
11h 5 min
Chocolate Orange Mousse
2u. 20min
Chocolate Fondants
40min
Floating islands
40min
Béarnaise Sauce
15min
Quick Cheese Soufflés
45min
Floating Islands
40min
Chocolate Soufflé with Orange
45min
Berry mousse
4 Std. 50 Min