Urządzenia i Akcesoria
Emmental Gougères
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
50 pieces
Składniki
-
Emmental cheese cut in pieces (2 cm)120 g
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)80 g
-
water190 g
-
unsalted butter diced80 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
plain flour125 g
-
mustard powder¼ tsp
-
ground cayenne pepper to taste1 - 2 pinches
-
medium eggs4
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
60 mg
Białko
2 g
Kalorie
180 kJ /
43 kcal
Tłuszcz
3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cinnamon Panna Cotta with Apple, Apricot and Ginger Compote
6 godz. 30 min
Crab Tart
2 godz. 30 min
Shellfish Nage with Champagne
1 godz. 5 min
Focaccia
3 godz.
Risotto with Gorgonzola and Caramelised Onions
35 min
Raspberry Tartlets
1 godz. 15 min
Parsnip Blinis with Stilton, Walnuts and Honey
2 godz. 20 min
Choux Bites with Tarragon Chicken Salad
2 godz.
Pear Frangipane
1 godz. 30 min
Spinach and Butternut Squash Roulade
2 godz.
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
30 min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min