Urządzenia i Akcesoria
Emmental Gougères
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
50 pieces
Składniki
-
Emmental cheese cut in pieces (2 cm)120 g
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)80 g
-
water190 g
-
unsalted butter diced80 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
plain flour125 g
-
mustard powder¼ tsp
-
ground cayenne pepper to taste1 - 2 pinches
-
medium eggs4
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
60 mg
Białko
2 g
Kalorie
180 kJ /
43 kcal
Tłuszcz
3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1 godz. 10 min
Shallot Tarte Tatin
2 godz.
Floating Islands
40 min
Tarte au Citron Reconstructed
50 min
Beurre Blanc
20 min
Spinach and Cheese Soufflés
35 min
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1 godz. 20 min
Amaretti
35 min
Limoncello Sorbet with Mint and Basil - Sorbetto al limoncello, menta e basilico
18 godz. 25 min
Gougères
55 min
Quick Cheese Soufflés
45 min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 min