Urządzenia i Akcesoria
Emmental Gougères
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
50 pieces
Składniki
-
Emmental cheese cut in pieces (2 cm)120 g
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)80 g
-
water190 g
-
unsalted butter diced80 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
plain flour125 g
-
mustard powder¼ tsp
-
ground cayenne pepper to taste1 - 2 pinches
-
medium eggs4
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
60 mg
Białko
2 g
Kalorie
180 kJ /
43 kcal
Tłuszcz
3 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chicken Liver Parfait
2 godz. 40 min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Hollandaise Sauce
15 min
Gougères
55 min
Floating Islands
40 min
Quick Cheese Soufflés
45 min
Focaccia
3 godz.
Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce
50 min
Floating islands
40 min
Tomato Focaccia
3 godz.
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6 godz. 15 min