Urządzenia i Akcesoria
Pommes Dauphine
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 portions
Składniki
Mashed Potatoes
-
water1000 g
-
floury potatoes peeled, cut in pieces (2-3 cm)550 g
-
salted butter diced50 g
Choux Pastry
-
water115 g
-
salted butter diced25 g
-
fine sea salt¼ tsp
-
plain flour80 g
-
medium eggs2
Baking
-
egg yolks from medium eggs3
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper1 pinch
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
409.1 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
1004.4 kJ /
240.1 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Węglowodany
25.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon Meringue Pie
2 godz. 30 min
Egg Cognac Liqueur
15 min
Chocolate Soufflé with Orange
45 min
Melon and Cucumber Sour Mocktail
Brak ocen
Bagels with Egg and Bacon Jam
3 godz. 20 min
Crêpes
1 godz. 15 min
Chocolate-Centred Dumplings with Cherry Sauce
1 godz. 30 min
Apples with Cider Sabayon Sauce
40 min
Goat's Cheese Flans with Yoghurt Sauce and Leeks
45 min
Apple Rose Tart
1 godz. 40 min
Carrot and Peanut Bake
55 min
Steamed Bao Buns, Pork Belly and Wasabi Mayo
2 godz. 50 min