Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mashed Potatoes
- 1000 g water
- 550 g floury potatoes, peeled, cut in pieces (2-3 cm)
- 50 g salted butter, diced
Choux Pastry
- 115 g water
- 25 g salted butter, diced
- ¼ tsp fine sea salt
- 80 g plain flour
- 2 medium eggs
Baking
- 3 egg yolks, from medium eggs
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1004.4 kJ / 240.1 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 409.1 mg
Alternatywne przepisy
Quiche Lorraine
50min
Coconut cake
1 godz. 20 min
Brownies
50min
Lemon and White Chocolate Cream Tart
2h 45min
Fruit Tart with Camomile Custard
2 godz.
Chicago-Style Deep Dish Pizza
2hod. 50min
Coconut Pie
1h 35min
Coconut Cake
1 godz. 20 min
Cheesecake (baked)
7h 20 min
Chocolate and Pear Cake
1h 30min
Caramel Apple Pudding
4 godz.
Spinach and Butternut Squash Roulade
2 godz.