Urządzenia i Akcesoria
Pommes Dauphine
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 portions
Składniki
Mashed Potatoes
-
water1000 g
-
floury potatoes peeled, cut in pieces (2-3 cm)550 g
-
salted butter diced50 g
Choux Pastry
-
water115 g
-
salted butter diced25 g
-
fine sea salt¼ tsp
-
plain flour80 g
-
medium eggs2
Baking
-
egg yolks from medium eggs3
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper1 pinch
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
409.1 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
1004.4 kJ /
240.1 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Węglowodany
25.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Prawn and Asparagus Basil Ravioli
2 godz. 30 min
Vanilla ice cream
12 godz.
Risotto for One
35 min
Mississippi Mud Pie
2 godz. 20 min
Pizza Base
35 min
Goat's Cheese Flans with Yoghurt Sauce and Leeks
45 min
Amaretti Crème Brulée
4 godz. 30 min
Gnocchi with Taleggio Cheese
1 godz. 40 min
Béchamel sauce
15 min
Quiche Lorraine
50 min
Vegetable Spring Rolls
2 godz. 10 min
White Chocolate Cheesecake
16 godz.