![Roquefort Sauce Roquefort Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/243F8418-2789-4E4F-9DB3-470337BF3F22/Derivates/074D0211-E21F-4437-B9C8-34FDDA9FD1DC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g shallots, halved
- 50 g unsalted butter, diced
- 160 g Roquefort cheese, in pieces
- 180 g crème fraîche
- 1 - 2 pinches ground white pepper, or to taste
- 1 Tbsp cornflour, mixed with 1 Tbsp water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1643 kJ / 398 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Beurre blanc
15 min
Cheddar and Stilton Soufflé Omelette
20 Min
Risotto with Parmesan
40 min
Shallot Tarte Tatin
2 Std.
Boeuf bourguignon
1 Std. 30 Min
Gazpacho
1h 15min
Olive oil, garlic and almond soup
5 Min
Hot dogs
35 min
Beurre Blanc
20 Min
Sabayon (Zabaglione)
15 min
Crème Pâtissière
15 min
Creamy French Dressing
5 Min