Dal de lentilles aux épinards

Dal de lentilles aux épinards

4.2 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • de lentilles rouges séchées (Cuisson 10 minutes)
    250 g
    250 g de lentilles, jaunes, sèches, (Cuisson 10 minutes)
  • gousse d'ail
    1
  • d'oignons coupés en deux
    100 g
  • de carottes en morceaux (2-3 cm)
    200 g
  • de gingembre, frais en fines tranches
    20 g
    1 c. à soupe de gingembre séché moulu
  • d'eau
    300 g
  • de lait de coco
    250 g
  • de tomates pelées en dés, en boîte
    400 g
  • de poudre de curcuma séché
    ½ c. à café
  • de garam masala
    2 c. à soupe
  • de piment, sec, en flocons (opcjonalnie)
    1 c. à café
  • de pousses d'épinard frais lavées, grossièrement hachées
    150 g
  • de coriandre, fraîche (opcjonalnie) hachés grossièrement
    5 brins

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 430.6 kcal / 1801.6 kJ
Białko 20.6 g
Tłuszcz 10.4 g
Węglowodany 59.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...