Purée de pommes de terre et de petits pois

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 1 bouquet de persil plat frais (env. 20 g), effeuillé
  • 700 g de pommes de terre à chair farineuse épluchées, détaillées en tranches (5 mm)
  • 100 g de lait entier
  • 100 g de crème entière
  • 1 ¼ c. à café de sel
  • 300 g de petits pois surgelés décongelés
  • 1 c. à café de jus de citron
  • 1 pincée de noix de muscade, fraîchement moulue
  • 2 pincées de poivre noir, moulu
  • 4 c. à soupe d'oignons rissolés, déshydratés séchés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 309 kcal / 1291 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...