Zuppa di verdure e lenticchie rosse

Zuppa di verdure e lenticchie rosse

5.0 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
    ½ mazzetto
  • di carote a pezzi (2-3 cm)
    200 g
  • di cipolle tagliate a metà
    70 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di peperoni misti rossi e gialli, a pezzi
    300 g
  • di curry in polvere dolce
    1 ½ cucchiaini
  • di olio di semi di girasole
    20 g
  • di lenticchie, rosse, secche (tempo di cottura 8
    minuti)
    200 g
  • di acqua
    900 g
  • di dado per brodo vegetale
    2 cucchiaini colmi
    2 cubetti di cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l ciascuno cubetto)
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
  • di pepe macinato
    ¼ di cucchiaino
  • di cumino in polvere
    ½ cucchiaino
  • di pepe di Cayenna macinato
    ¼ di cucchiaino
  • di crème fraîche, min 30% di grassi
    3 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 203 kcal / 850 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 8.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...