Torta salata alle verdure

3.6 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 pezzi

Składniki

Impasto
  • 175 g di farina bigia un po' di più per stendere
    180 g di farina bianca, un po' di più per stendere
  • 80 g di burro a pezzi (2 cm)
  • ¾ di cucchiaino di sale
  • 60 g di acqua
Preparazione verdure e completamento
  • 500 - 600 g di verdure miste (ad es. cipolle, porri, carote, zucchine, sedano, coste, spinaci, zucca, broccoli), a pezzi (2 cm)
  • 1 - 2 spicchi di aglio (opcjonalnie)
  • 100 g di formaggio Gruviera (opcjonalnie) tritato o grattugiato (vedi consiglio)
    100 g di formaggio, tritato o grattugiato (vedi consiglio)
  • 1 uovo
  • 150 g di latte
  • ¾ di cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe macinato
  • 125 g di panna intera

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 286 kcal / 1195 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Sód 399 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...