Torta salata alle verdure

4.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 pezzi

Składniki

Impasto
  • di farina bigia un po' di più per stendere
    175 g
    180 g di farina bianca, un po' di più per stendere
  • di burro a pezzi (2 cm)
    80 g
  • di sale
    ¾ di cucchiaino
  • di acqua
    60 g
Preparazione verdure e completamento
  • di verdure miste (ad es. cipolle, porri, carote, zucchine, sedano, coste, spinaci, zucca, broccoli), a pezzi (2 cm)
    500 - 600 g
  • spicchi di aglio (opcjonalnie)
    1 - 2
  • di formaggio Gruviera (opcjonalnie) tritato o grattugiato (vedi consiglio)
    100 g
    100 g di formaggio, tritato o grattugiato (vedi consiglio)
  • uovo
    1
  • di latte
    150 g
  • di sale
    ¾ di cucchiaino
  • di pepe macinato
    2 pizzichi
  • di panna intera
    125 g

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 286 kcal / 1195 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Sód 399 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...