Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
-
175
g di farina bigia, un po' di più per stendere
lub 180 g di farina bianca, un po' di più per stendere - 80 g di burro, a pezzi (2 cm)
- ¾ di cucchiaino di sale
- 60 g di acqua
Preparazione verdure e completamento
- 500 - 600 g di verdure miste (ad es. cipolle, porri, carote, zucchine, sedano, coste, spinaci, zucca, broccoli), a pezzi (2 cm)
- 1 - 2 spicchi di aglio (opcjonalnie)
- 150 g di latte
- 125 g di panna intera
- 1 uovo
- ¾ di cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
-
100
g di formaggio Gruviera tritato o grattugiato (vedi consiglio)
(opcjonalnie)
lub 100 g di formaggio tritato o grattugiato (vedi consiglio) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1195 kJ / 286 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 399 mg
Alternatywne przepisy
Stufato con patate e champignon
1 Std.
Risotto al pomodoro con basilico
30 Min
Torta salata alle verdure (TM6)
25min
Rösti di verdure con crema ai funghi
1h 15min
Focaccia con pomodori ciliegino
2h
Tortini alle verdure
55min
Paella di fagioli
55min
Torta salata di spinaci e pomodorini
1 Std. 45 Min
Filetto di salmone con porro e patatine novelle
1 Std.
Soufflé di spinaci e uova
35 Min
Insalata arcobaleno veloce
10min
Purè di patate nature
55min