Torta salata con formaggio e porri

4.4 10 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 pezzi

Składniki

  • di burro a pezzi (2 cm) e un po' di più per ungere
    80 g
  • di farina bianca e un po' di più per il piano di lavoro
    180 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di acqua
    60 g
  • di formaggio Gruviera a pezzi (2 cm)
    100 g
  • di porri a pezzi (2 cm)
    300 g
  • di panna intera
    200 g
  • di latte
    150 g
  • uova
    3
  • di noce moscata in polvere
    2 pizzichi
  • di pepe macinato
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 345 kcal / 1443 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...