Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g unsalted butter, plus extra to grease
- 220 g caster sugar
- 1 lemon, rind only, no white pith, plus extra to garnish
- 1 orange, rind only, no white pith, plus extra to garnish
- 100 g macadamia nuts
- 70 g plain flour
- 100 g desiccated coconut
- 4 eggs
- 230 g milk
- 110 g freshly squeezed orange juice
- 110 g freshly squeezed lemon juice
- icing sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1033.7 kJ / 247.1 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 22.8 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 28.3 mg
Alternatywne przepisy
Edna's lemon curd teacake
40min
Fudgy chocolate cake
50 min
"To die for" mini pavlovas
2 Std. 40 Min
Pistachio and lemon curd cake
1 godz. 15 min
Broccoli, red capsicum and pine nut salad
10 dk
Jamaican style ginger cake
1sa 20 dk
Thirty second whole orange cake
1 godz. 15 min
Elly Berryman's plum shortcake
1h
Better banana cake
45min
Mexican corn salad
25min
Mini carrot and almond cakes
1 Std. 25 Min
Chocolate mousse pots (Diabetes)
6 Std. 10 Min