Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp cumin seeds
- 2 cardamom pods (green)
- 1 tsp fennel seeds
- 2 whole cloves
- 1 fresh bay leaf
- ¼ tsp ground turmeric
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 tsp garlic paste (see Tips)
- 1 tsp ginger paste (see Tips)
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 600 g water
- 700 g cauliflower, cut into florets (3 cm)
- 1 tsp salt
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 241.5 kJ / 57.5 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 871.8 mg
Alternatywne przepisy
Sabji (vegetable) curry
30 min
Cauliflower rice pilaf with sweet potato
40 Min
Balti coconut fish curry
50min
Beetroot salad
10 min
Avial (vegetables in yoghurt)
30 min
Spiced coriander prawns
25 min
Bombay aloo
40 Min
Aloo tikki
55 min
Chilli raita potato salad
55 min
Achari paneer murgh
1h 5min
Gobi masala
30 min
Fish ambul thiyal (Sour fish curry)
1h